Solberg elektroinstallasjon kan prosjektere og levere komplette solcelleanlegg til bolig, hytte, landbruk, boligsameier, industri og næringsbygg i Brumunddal, Ringsaker og Innlandet.  Vi benyttet produkter fra anerkjente leverandører, som er tilpasset det nordiske klimaet.

Vi har lang erfaring med solcelleinstallasjoner på hytter uten innlagt strøm og har på kort tid installert over 1MW med solkraft på bygninger rundtomkring nærområdet vårt i Brumunddal og Ringsaker. 

Hvorfor skal man montere solceller

Ved å investere i solenergi kan du produsere miljøvennlig og fornybar strøm, noe som reduserer behovet for å kjøpe strøm fra nettet og kan resultere i betydelige kostnadsbesparelser. Dette blir spesielt verdifullt i dagens klima, hvor strømprisene forblir høye og ser ut til å stabilisere seg på et høyere nivå enn tidligere.

Solcellepaneler har en forventet levetid på over 25år, og i de fleste tilfeller vil besparelsene bidra til å nedbetale investeringen i løpet av 10 til 15 år. Dermed er solenergi vanligvis en økonomisk lønnsom investering. I tillegg krever solcelleanlegg minimalt vedlikehold og har lave driftskostnader over levetiden.

Bolig og hytte

Til bolig og hytte kan vi levere anlegg til de aller fleste typer tak, som f.eks. takstein, shingel og platetak, utenpåliggende og innfelte systemer. Lurer du på hvilket system som kan være egnet for ditt tak? Ta kontakt med oss i Solberg elektroinstallasjon, så vil en av være prosjektledere hjelpe deg med å ta det rette valget for ditt tak.

Det finnes gode støtteordninger for installasjon av solcelleanlegg på private boliger og hytter fra Enova

Næring og landbruk

På næring og landbruk kan vi levere solcelleanlegg som kan monteres både på tak og fasade. Her er det store flater og mulighet for god effekt.

Enova gir tilskudd til å investere i energitiltak i yrkesbygg. Støtteordningen er særlig relevant for bygninger som har et betydelig potensial for forbedring av energistandard, typisk eldre og/eller energikrevende bygg. 

Støtten fra Enova kan dekke inntil 30 % av kostnadene, og maksimalt 10 millioner kroner. Det er konkurranse om støttemidlene. Les mer om dette på Enova sine sider.

Les mer om støtte til landbruk på Inovasjon Norge og støtte for boligsameier og øvrige næringskunder Enova

Lønner det seg med solceller på taket?

Når du vurderer å investere i solenergi, er det viktig å ta hensyn til et langsiktig perspektiv. Vanligvis sies det at en solcelleinstallasjon vil tilbakebetale seg selv i løpet av 10 til 15 år, ved å redusere behovet for å kjøpe strøm fra strømnettet.

Dersom du mottar støtte fra Enova, kan tilbakebetalingstiden og lønnsomheten ytterligere forbedres. Videre er det en positiv utvikling at solcelleteknologien blir stadig mer avansert og rimeligere.

Din lokale elektriker

Vi er registrert i Elvirksomhetsregisteret og benytter faglærte elektrikere til montasjen. Vi er i tillegg din lokale elektriker i Brumunddal, som stiller opp på kort varsel hvis det skulle være noe som ikke virker som det skal.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende solprat, så kan vi prosjektere et solcelleanlegg som passer for ditt bygg i Brumunddal, Ringsaker eller nærliggende områder.