Positiv fremtid for elbiler og hjemmeladestasjoner

Elbiler har siden 2009 tatt det norske forbrukermarkedet med storm. Med over 200 000 registrerte elbiler på norske veier, for ikke å nevne at nærmere 50 % av alle nybilsalg i 2019 er nullutslippsbiler, er dette en markedstrend som ikke ser ut til å avta med det første. Fortsetter det slik vil det ifølge prognosene bety at over halvparten av bilbestanden i Norge er elektrisk innen 2030.

Med en stadig økende bilbestand bestående av elektriske biler, øker samtidig behovet og etterspørselen etter ladestasjoner. I løpet av de kommende årene vil også hjemmeladestasjoner bli mer og mer ettertraktet på boligmarkedet. Dette betyr at installasjon av elbillader i boliger er en god investering i boligens verdi og sikkerhet i fremtiden.

Ønsker du mer informasjon om elbillading, befaring og priser? Kontakt oss for en uforpliktende samtale! Solberg Elektro, Brumunddal - Innlandet.

Derfor bør du ikke lade elbilen med vanlig stikkontakt

5 av 10 elbil-eiere plugger elbilladeren rett inn i en vanlig stikkontakt når de skal lade opp til neste dag, til tross for at lading med forskriftsmessig godkjent kontakt er lovpålagt – og med god grunn. Stikkontakter på vanlig kurs er ikke egnet for belastningen kontakten utsettes for ved elbillading, og du trenger ikke lete lenge etter nyhetsartikler og skrekkhistorier som følge av uvøren elbillading.

Når du lader elbilen mange timer i strekk med vanlig stikkontakt, løper du en risiko for å overbelaste det elektriske anlegget i din bolig. Konsekvensen kan i beste fall være at sikringene ryker, og i verste fall utvikling av brann. Derfor er det helt essensielt at elbil-eiere investerer i en hjemmeladestasjon som overholder retningslinjer og forskrifter for elsikkerhet, og som er tilpasset både bruksbehov og kapasiteten på det elektriske anlegget i boligen.

Ladestasjon til privatboliger og borettslag

Solberg Elektroinstallasjon tilbyr installasjon av hjemmeladestasjoner til privatkunder og borettslag i Brumunddalsområdet. Vi kommer på befaring for å utarbeide den beste løsningen for ditt elektriske anlegg og ønsker til montering.