Positiv fremtid for elbiler og hjemmeladestasjoner

Elbiler har siden 2009 tatt det norske forbrukermarkedet med storm. Over 24% av registrerte biler på norske veier er per i dag elbiler, for ikke å nevne at fire av fem nye biler i 2022 var elbiler. Fortsetter det slik vil det ifølge prognosene bety at over halvparten av bilbestanden i Norge er elektrisk innen 2030.

Med en stadig økende bilbestand bestående av elektriske biler, øker samtidig behovet og etterspørselen etter ladestasjoner. I løpet av de kommende årene vil også ladestasjoner bli mer og mer ettertraktet på boligmarkedet. Dette betyr at installasjon av elbillader i boliger er en god investering i boligens verdi og sikkerhet i fremtiden.

Ønsker du mer informasjon om elbillading, befaring og priser? Se vår pågående kampanje, eller kontakt oss for en uforpliktende samtale! Solberg elektroinstallasjon, Brumunddal - Innlandet.

Derfor bør du ikke lade elbilen med vanlig stikkontakt

5 av 10 elbil-eiere plugger elbilladeren rett inn i en vanlig stikkontakt når de skal lade opp til neste dag, til tross for at lading med forskriftsmessig godkjent kontakt er lovpålagt – og med god grunn. Stikkontakter på vanlig kurs er ikke egnet for belastningen kontakten utsettes for ved elbillading, og du trenger ikke lete lenge etter nyhetsartikler og skrekkhistorier som følge av uvøren elbillading.

Når du lader elbilen mange timer i strekk med vanlig stikkontakt, løper du en risiko for å overbelaste det elektriske anlegget i din bolig. Konsekvensen kan i beste fall være at sikringene ryker, og i verste fall utvikling av brann. Derfor er det helt essensielt at elbil-eiere investerer i en ladestasjon som overholder retningslinjer og forskrifter for elsikkerhet, og som er tilpasset både bruks behov og kapasiteten på det elektriske anlegget i boligen.

Ladestasjon til privatboliger og borettslag

Solberg Elektroinstallasjon tilbyr installasjon av ladestasjoner til privatkunder og borettslag i Ringsaker og Hamar. Vi er din lokale elektriker i Brumunddal, som kommer på befaring for å utarbeide den beste løsningen for ditt elektriske anlegg og ønsker til montering.