Går du med planer om å pusse opp eller bygge en hytte? Da kan vi i Solberg Elektroinstallasjon hjelpe deg med det elektriske. Vi utfører planlegging, prosjektering og installering av elektriske anlegg og utfører service og vedlikehold. I tillegg kan vi tilby kraftpakker fra Sunwind for hytter uten strøm. Vår erfaring viser at prosessen blir enklere hvis du som kunde kun trenger å forholde deg til en aktør, i stedet for flere aktører.

Les mer: Hytteinstallasjoner

Hytte uten strøm? Vi tilbyr kraftpakker fra Sunwind

Har du kjøpt en sjarmerende gammel hytte uten strøm, og planlegger å pusse opp og installere strømforsyning? Solberg Elektroinstallasjon AS kan via vår forhandleravtale med SunWind AS tilby det meste av teknisk utstyr for sol-, vind-, gass- og parafinløsninger til din hytte. Kraftpakker fra Sunwind gir deg raskt og effektivt vanlig 230V strøm i stikkontakten, og du kan bruke strømmen på akkurat samme måte som hjemme.

Slik fungerer en kraftpakke

Dersom du investerer i en kraftpakke, vil du få strøm lagret i batterier som lades enten fra sol, vind eller fra aggregat. Det er strømmen i disse batteriene du kan bruke når du er på hytta.

Når du skal velge hvilken størrelse du skal ha på kraftpakken burde du ta utgangspunkt i forventet strømforbruk, og bestemme størrelsen på pakken deretter. Kraftpakker med solcellepanel er et av våre mest populære produkter. Solcellepanelet fyller opp strøm og vedlikeholder batteribanken når du ikke er på hytta. På dager med mye sol vil påfyll av strøm være betydelig, også når du oppholder deg på hytta. Ladestrømmen som produseres reguleres og kontrolleres gjennom en solstrømregulator. Strømmen lagres som likestrøm, før en vekselretter gjør om batteristrømmen til vekselstrøm, slik at du får samme strøm som i stikkontaktene hjemme. Selve strømaggregatet drives av bensin, og starter automatisk ved behov. I pakkene fra Sunwind brukes kun stillegående aggregater, slik at du ikke skal forstyrres av motordrift når du er på hytta.

Frigjør tid med smarte løsninger på hytta

Det blir stadig mer vanlig å installere smarte løsninger, også på hytta. I en slik løsning inkluderes gjerne varme- og lysstyring, alarmer og sensorer. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, for de fleste syns nok at det er ganske deilig å komme fram til en ferdig oppvarmet og opplyst hytte.

Det finnes utallige smarte løsninger på markedet, og i utgangspunktet er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan koble opp mot styringssystemer. Dermed kan du enkelt og greit ha kontroll på hytta og samtidig frigjøre tid til hygge med venner og familie.

Ladestasjon for elbil

Salget av elbiler har eksplodert den siste tiden, og i 2019 ble det for første gang i Norge solgt flere nullutslippbiler enn diesel- og bensinbiler. Det betyr også at behovet for ladestasjoner øker. Dersom du bruker elbilen for å komme deg på hytta, vil en ladestasjon på hytta være et praktisk tilskudd.

Les mer: Elbillading

Det elektriske anlegget på hytta må også vedlikeholdes

Husk at det elektriske anlegget på hytta også har behov for regelmessig vedlikehold. Alle elektriske anlegg skal ifølge Forskriften om elektriske anlegg (FEL) vedlikeholdes regelmessig. Også på hytta er det viktig at det elektriske anlegget fungerer det skal, og er godt vedlikeholdt. Dette sørger for økt brannsikkerhet, bedre funksjonalitet og lavere driftskostnader over tid.

Les mer: Service og vedlikehold

Ta kontakt

Uansett hva du ønsker å gjøre på hytta, så kan vi i Solberg Elektroinstallasjon AS hjelpe deg med det elektriske – enten du bygger nytt, vil montere kraftpakke, installere smartløsninger eller har behov for service vedlikehold av det elektriske anlegget.