Pakken inneholder:

Pakken benytter WiFi og forutsetter at dette er på plass. Hvis ikke, så vil ovnene fungere like bra, men det gir ikke mulighet til styring via app.

Ta kontakt med oss, så kan vi skreddersy pakken til din hytte!

Går du med planer om å pusse opp eller bygge en hytte? Da kan vi i Solberg Elektroinstallasjon hjelpe deg med det elektriske. Vi utfører planlegging, prosjektering og installering av elektriske anlegg og utfører service og vedlikehold. I tillegg kan vi tilby kraftpakker fra Sunwind for hytter uten strøm. Vår erfaring viser at prosessen blir enklere hvis du som kunde kun trenger å forholde deg til en aktør, i stedet for flere aktører.

Les mer: Hytteinstallasjoner

Hytte uten strøm? Vi tilbyr kraftpakker fra Sunwind

Har du kjøpt en sjarmerende gammel hytte uten strøm, og planlegger å pusse opp og installere strømforsyning? Solberg Elektroinstallasjon AS kan via vår forhandleravtale med SunWind AS tilby det meste av teknisk utstyr for sol-, vind-, gass- og parafinløsninger til din hytte. Kraftpakker fra Sunwind gir deg raskt og effektivt vanlig 230V strøm i stikkontakten, og du kan bruke strømmen på akkurat samme måte som hjemme.

Slik fungerer en kraftpakke

Dersom du investerer i en kraftpakke, vil du få strøm lagret i batterier som lades enten fra sol, vind eller fra aggregat. Det er strømmen i disse batteriene du kan bruke når du er på hytta.

Når du skal velge hvilken størrelse du skal ha på kraftpakken burde du ta utgangspunkt i forventet strømforbruk, og bestemme størrelsen på pakken deretter. Kraftpakker med solcellepanel er et av våre mest populære produkter. Solcellepanelet fyller opp strøm og vedlikeholder batteribanken når du ikke er på hytta. På dager med mye sol vil påfyll av strøm være betydelig, også når du oppholder deg på hytta. Ladestrømmen som produseres reguleres og kontrolleres gjennom en solstrømregulator. Strømmen lagres som likestrøm, før en vekselretter gjør om batteristrømmen til vekselstrøm, slik at du får samme strøm som i stikkontaktene hjemme. Selve strømaggregatet drives av bensin, og starter automatisk ved behov. I pakkene fra Sunwind brukes kun stillegående aggregater, slik at du ikke skal forstyrres av motordrift når du er på hytta.

Frigjør tid med smarte løsninger på hytta

Det blir stadig mer vanlig å installere smarte løsninger, også på hytta. I en slik løsning inkluderes gjerne varme- og lysstyring, alarmer og sensorer. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, for de fleste syns nok at det er ganske deilig å komme fram til en ferdig oppvarmet og opplyst hytte.

Det finnes utallige smarte løsninger på markedet, og i utgangspunktet er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan koble opp mot styringssystemer. Dermed kan du enkelt og greit ha kontroll på hytta og samtidig frigjøre tid til hygge med venner og familie.

Ladestasjon for elbil

Salget av elbiler har eksplodert den siste tiden, og i 2019 ble det for første gang i Norge solgt flere nullutslippbiler enn diesel- og bensinbiler. Det betyr også at behovet for ladestasjoner øker. Dersom du bruker elbilen for å komme deg på hytta, vil en ladestasjon på hytta være et praktisk tilskudd.

Les mer: Elbillading

Det elektriske anlegget på hytta må også vedlikeholdes

Husk at det elektriske anlegget på hytta også har behov for regelmessig vedlikehold. Alle elektriske anlegg skal ifølge Forskriften om elektriske anlegg (FEL) vedlikeholdes regelmessig. Også på hytta er det viktig at det elektriske anlegget fungerer det skal, og er godt vedlikeholdt. Dette sørger for økt brannsikkerhet, bedre funksjonalitet og lavere driftskostnader over tid.

Les mer: Service og vedlikehold

Ta kontakt

Uansett hva du ønsker å gjøre på hytta, så kan vi i Solberg Elektroinstallasjon AS hjelpe deg med det elektriske – enten du bygger nytt, vil montere kraftpakke, installere smartløsninger eller har behov for service vedlikehold av det elektriske anlegget.

Skal du installere lader til elbil?

I 2019 ble det for første gang solgt flere nullutslippsbiler enn andre biler i Norge. Behovet for ladestasjoner for elbiler øker, og flere har installert ladeboks hjemme. Vurderer du å installere ladeboks hjemme, i garasjeanlegget eller på jobben? Da er det et par ting du burde tenke på.

Det kan være brannfarlig å bruke feil kurs

Dersom du har en elbil, men ikke en ladestasjon, må du i mange tilfeller kjøre for å komme deg til en lader. Bruker du en vanlig stikkontakt til lading av elbilen, skal kursen være sikret med maks 10A, ha forankoblet jordfeilbryter Type B og installasjonen må ha installert overspenningsvern.

Dette er fordi vanlige stikkontakter ikke tåler den høye belastningen elbillading medfører over tid. Ønsker du å lade bilen med mer enn 10 ampere (2,3 kilowatt) må du ha følgende installasjon:

Dette er utstyr som må monteres av en elektriker. Vi i Solberg Elektro har lang erfaring med montering av ladestasjon for elbiler.

Hvilken ladeboks vil du ha?

Til bruk i privathjem finnes det i hovedsak to typer ladebokser: smarte og enkle. Forskjellen er at den smarte ladeboksen har flere funksjoner som blant annet appstyring som gir deg muligheten til å justere ladeeffekt, og når du vil lade. Dette sørger for en enklere og mer effektiv lading. Den enkle ladeboksen har ingen funksjoner utover å tilføre strøm til elbilen din. Det er imidlertid ikke gitt at den smarte ladeboksen er best. Hvilken ladeboks du burde velge avhenger av ditt behov.

Når det gjelder ladeanlegg til borettslag er det en del styrer som bekymrer seg for at det er for lite strøm tilgjengelig i deres fellesanlegg. Dette løser seg i de aller fleste tilfeller via smarte ladeanlegg som f.eks Easee Charge med køsystem og lastbalansering. Et smart ladeanlegg kan også leveres i kombinasjon med betalingsløsning, hvor strømforbruket faktureres direkte til den som har ladet bilen.

Hvor skal ladeboksen stå?

Hvor du velger å plassere ladestasjonen avhenger av hvilken bil du har og hvilke behov du har for lading. Tenk over hvilke behov du har for ladestrøm; hva er maks ladetid? Hvor mange biler skal lades samtidig? Dersom du ønsker å kunne lade bilen uten å måtte kjøre den inn i garasjen, kan det være lurt å plassere ladeboksen ved porten. Husk også at du må ha mer plass dersom du f.eks. har en Audi Etron, Tesla X etc, kontra  VW id.3, BMW i3 etc. Hjemmeladestasjoner kan monteres på både vegg og stativ, så du har heldigvis mange valgmuligheter.

Elektrikeren har kompetansen – bruk den!

Ta kontakt med oss i Solberg elektroinstallasjon, dersom det er noe du lurer på angående montering av ladeboks til elbil. Vi leverer ladestasjoner til både privatboliger, fellesgarasjer og borettslag. Vi har lang erfaring med montering av elbilladere, og holder oss alltid oppdatert på gjeldende regelverk for elsikkerhet. 

Ta kontakt

firmapost@solberg-as.no62 34 99 90
2383 Brumunddal
Personvern
© 2023  Solberg elektroinstallasjon as  |  
nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS